לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
דני

שימוש בתמונה

שלום בחור צעיר בנה לי אתה בו אני מפרסם מוצרים אותם אני מוכר. באתר יש כ- 1000 תמונות של מוצרים. אחד המוצרים הוא אנטנה לממיר הדיגיטלי. מסתבר שהבחור שבנה לי את האתר הוריד תמונה של המארז של המוצר (ספק רק אם הוא הבחין בלוגו הקטן שיש על המוצר וספק אם הבין שאסור לפרסם זאת), שעליו מופיע לוגו של חנות צילום (הלוגו אינו גלוי לעין ויש צורך להביט היטב עד שמבחינים בו). וכעת דורשים ממני 50,000 ש"ח בגין גניבת עין ופגיעה בזכויות יוצרים. אציין שאפילו לא ידעתי שיש תמונה כזו עם הלוגו ולקח לי הרבה זמן להבין במה מדובר (סרקתי את כל התמונות מספר פעמים). וברגע שקבלתי את מכתב הדרישה, הסרתי את התמונה. שאלתי היא: האם אדם שלוקח תמונה שאינה יחודית לו (המדובר במוצר הנמכר בישראל ואינה שלו) ומוסיף לה לוגו, נהנה מכך מזכויות יוצרים? ושאלה נוספת: האם בנסיבות העניין (אדם אחר עשה זאת מבלי שהייתי מודע לכך; הסרתי את התמונה מיד לאחר שנודע לי על כך; מדובר בתמונה של מוצר די שגרתי ונפוץ בשוק; הלוגו צורף למוצר של משווק אחר; המדובר במוצר אחד מתוך כאלף וכיו"ב), יש כאן עבירה כל שהיא על חוק זכויות יוצרים ו/או סימנים מסחר? אודה לתשובתך

סער גרשוני, עו"ד

דני שלום, באשר לתמונה- ישנה פסיקה לכאן ולכאן. ישנם פסקי דין שקבעו שתמונה של מוצר זוכה להגנה מינימלית ביותר, אם בכלל יש לה הגנה. במקרה שלך, עצם העובדה ששמו לוגו לא מקנה זכויות יוצרים, יחד עם זאת זה יכול להוות הפרה של עוולות אחרות וייתכן גם של סימן מסחר, שכן, אתה עשית שימוש בלוגו שלהם, שימוש שיכול להטעות. נראה לי שיש מקום לערב את בונה האתר שאחראי למחדל זה. בכל מקרה אני ממליץ לך לפנות לייעוץ משפטי אצל עורך דין המתמחה בתחום על מנת למנוע מצב בו תוגש תביעה והייצוג יעלה לך סכום נכבד ומיותר.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים