משפטי– זאפ
משפטיפורומיםקניין רוחני וזכויות יוצריםייבוא סמארטפון תואם של חברה ידועה
חזרה לפורום

ייבוא סמארטפון תואם של חברה ידועה

עומ
עומר

ישנה חברה אשר רוב מוצריה הינם מוצר תואם של החברה HTC. החברה, לא רחוק משם בעלת לוגו דומה בעל 3 אותיות אך שם אחר. ישנם דגמים ייחודיים אשר לא דומים לדגמי HTC. שוב, העיצובים קצת מזכירים אחד השני, המערכת ANDROID גם כן מזכירה את המערכת של HTC. האם אני נכנס לצרה צרורה? ברצוני לספק אלטרנטיבה זולה לתושבי ישראל ומצד שני מפחד מהפרת זכויות יוצרים. מחכה לתשובתכם.

RE:
תמו
תמונה מצורפת

צרפתי תמונה, http://www.pictureshack.us/images/38309_logocha.jpg השוני החיצוני פחות דומה. הלוגו כפי שניתן לראות ממש דומה. בכל אופן אצטרך להגיע לייעוץ אבל מבחינת הלוגו האם מדובר בעניין שאין להכנס אליו מראש?

RE:RE:
סער
סער גרשוני, עו"ד

עומר שלום, לפי התמונה זה לא נראה כהפרת סימן מסחר, יחד עם זאת, כפי שציינתי בתשובתי, על מנת לתת חוות דעת מלאה יש לראות המוצרים והעיצוב שלהם.

RE:
סער
סער גרשוני, עו"ד

עומר שלום. על מנת לתת תשובה מלאה יש לראות ולהשוות בין השמות, העיצובים והסימנים. הייתי ממליץ לך לא לייבא כלום לפני שאתה מקבל ייעוץ מעורך דין המתמחה בתחום שיבדוק כל האמור לעיל.

RE:RE:
עומ
עומר

האם ניתן להתייעץ עימך או שתוכל להפנות אותי למומחה בתחום באיזור המגוריםן אשקלון? מה העלות של ייעוץ מעורך דין? תודה רבה.

RE:RE:RE:
סער
סער גרשוני, עו"ד

עומר שלום, הפורום זה לא נועד להתייעצות פרטית. פרטי הקשר שלי ושל עורכי דין אחרים מהתחום מופיעים גם באתר זה. לגבי שכר טרחה- כל משרד גובה שכר טרחה שונה בהתאם למשתנים רלוונטיים