בשמת

קניין רוחני

עו"ד גרשוני, שלום רב. בימים אלו אני עובדת על פרוייקט הגשה בנושא קניין רוחני. ברצוני לדעת האם רעיון עיצובי של ריהוט נחשב לקניין רוחני? כמו כן, האם חנויות רהיטים הן בעלות זכויות יוצרים על הריהוט הנמכר בהן, והאם הן זכאיות להגשת תלונה בחשד לגניבת עיצוב? בשאלותיי אני מתבססת על מקרים בהם לקוחות מצלמים עיצוב מסויים, ולאחר מכן רוכשים אותו בדרך אחרת, במחיר מוזל. האם מקרים כאלו אכן קיימים, והאם חנויות הרהיטים נאבקות בתופעה המתוארת?

סער גרשוני, עו"ד

שלום רב, עיצוב של ריהוט יכול להירשם כמדגם. מי שעיצב את הרהיט יכול לרשום אותו כמדגם.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים