רועי

זכויות יוצרים בציורי קיר

שלום רב, יש לי עסק קטנטן של ציורי קיר. מדי פעם מבקשים ממני לצייר ציורים של וולט דיסני - מיקי מאוס, דונלאד דאק וכדו' רציתי לדעת: 1. האם יש בעיה חוקית לצייר את הדמויות הללו? 2. אם כן - האם יש תאריך שפוקעים זכויות היוצרים ואוכל לצייר את הדמויות הללו? 3. אם יש בעיה של הפרת זכויות יוצרים - האם קיים באמת סיכון ממשי של תביעה של וולט דיסני?

דור נחמן, עו"ד

שלום רועי חלק מהדמויות המדוברות הן מוגנות בין באמצעות סימני מסחר ובין באמצעות זכויות יוצרים, לפיכך ללא הרשאה מפורשת ורישיון כדין אסור לך למסחר בציורים אלו והדבר כולל גם מכירת שירותיך לציור אותם דמויות. ע"מ לרכוש כדין זכויות ליצור דמויות אלו ולמכור את שירותיך לציורי קיר - ממליץ לך לפנות לבעלי הזכויות בציורים אלו (סימני מסחר וזכויות יוצרים) ולרכוש רישיון כדין. בברכה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים