ניר

ציטוט מקורות

שלום. אני מתכנן הקמת אתר שכול תכליתו הוא להיות גורם מקשר בין קהל היעד לגופים לא מסחריים. בעיון בשאלות הקודמות הבנתי שאין בעיה משפטית אם הוסיף באתר את הקישור לאותם אתרים בציון שם הארגון וסמליו. שאלתי הראשונה היא האם הבנתי נכון? והשנייה ,האם ישנה אי נוחות משפטית אם החליט להוסיף תחת שמו,סמליו והקישור לאתר הארגון גם מסמכים נבחרים של אותו ארגון בו מצוינים שמו וסמליו תוך ציון ברור כי אין לאתר שלי קשר לכתיבת התוכן? תודה

דור נחמן, עו"ד

שלום ניר, שאלתך דורשת בירור פרטים מרובים נוספים על מנת שניתן יהיה להשיב לה ולפיכך ממליץ כי טרם נקיטת פעולה כלשהי ו/או הקמת אתר כלשהו תיצור קשר עם עו"ד העוסק בתחום הקניין הרוחני לשם קבלת ייעוץ משפטי קונקרטי לנסיבות המקרה הספציפי שלך. ככלל, שימוש בסמלים של גוף כלשהו - יכול להיות שלא כדין מקום בו הסמל רשום כסימן מסחר רשום ו/או שהסמל הינו סימן מסחר מוכר היטב (אף אם אינו רשום). כמו"כ, שימוש בסמלים/לינקים/תוכן של ו/או לאותו אתר - יכול לעלות בנסיבות מסוימות כדי ביצוע עוולת גניבת עין, המנויה בחוק עוולות מסחריות וזאת לצד הפרת זכויות יוצרים, עשיית עושר ולא במשפט ועוד עוולות נוספות. לעניין המסמכים -שימוש באלו ללא מתן הרשאה כדין ומראש, יכול אף לעלות כדי הפרת זכויות יוצרים. בכבוד רב ובברכת שנה טובה,

ניר

תודה! עוד שאלה, האם החוק הוא בינלאומי או משתנה בין מדינות? והיה וכן, על פי איזה חוק יש לפעול? מיקום השרת? הארגון?

דור נחמן, עו"ד

שלום ניר, לא ברור על איזה חוק מדובר ולפיכך בלתי ניתן להשיב על שאלתך. כפי שציינתי בתגובתי הראשונה, מאחר ושאלתך דורשת בירור פרטים מרובים נוספים על מנת שניתן יהיה להשיב לה- אני ממליץ כי טרם נקיטת פעולה כלשהי ו/או הקמת אתר כלשהו תיצור קשר עם עו"ד העוסק בתחום הקניין הרוחני לשם קבלת ייעוץ משפטי קונקרטי לנסיבות המקרה הספציפי שלך. המשך שבוע נעים וחתימה טובה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים