איש

זכויות יוצרים של רשימות

האם על רשימות של מידע זמין יש זכויות יוצרים? אפרט יותר: ישנם אתרים שאוספים מידע מהאינטרנט ועורכים רשימות של יצרנים וסיטונאים שמוכרים מוצרים באינטרנט במחירי סיטונאות. אותם אתרים מוכרים את הרשימות בכסף (גובים דמי חבר). אם אני לוקח מידע מהרשימות הנ"ל ומעלה אותם לרשת באתר שלי האם זו הפרה של זכויות יוצרים? מבחינת סדר ההופעה של הפריטים ברשימה הוא לא בהכרח בסדר של הרשימות מהאתרים אלא מושפע מאלגוריתם מסויים. למרות שאותם אתרים טרחו לאסוף את המידע לכדי רשימות הרי שהמידע זמין לכל ברשת...האם זה עדיין נחשב כהפרת זכויות יוצרים?

דור נחמן, עו"ד

שלום איש, שאלתך נוגעת לא רק לפן של זכויות יוצרים אלא אף לפן של הגנת הפרטיות (ולרבות, ההוראות בדבר מאגרי מידע) וייתכן שאף לפן חוזי ולכן מורכבת היא מבחינה משפטית. לצד זאת, נדרש מידע נוסף לשם מתן ייעוץ ספציפי לשאלתך. לאור כך ממליץ לך ליצור קשר עם עו"ד העוסק בתחומים אלו לשם קבלת ייעוץ ספציפי לנסיבות המקרה שלך. בהקשר של ליקוט נתונים, אציין כי בהתאם לדין זכויות היוצרים הישראלי אף יצירת לקט הינה יצירה המוגנת בזכויות יוצרים. אולם הדבר תלוי במהות יצירת הלקט המדוברת, נסיבות המקרה, יצירתיות בסידור או בצירוף הלקט, השקעת משאבים ומאמץ ועוד פרמטרים נוספים אשר ראויים כי יבחנו באופן ספציפי לנסיבות שאלתך והמקרה הנדון. לפיכך, ממליץ לך ליצור קשר עם עו"ד העוסק בתחומים הרלוונטים לשאלתך, לשם קבלת ייעוץ ספציפי לעניינך. בברכה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים