לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
עינת

מוזיקה

מוזיקה לגיל הרך במסגרת עבודתי כמדריכת תנועה לגיל הרך, אני רוכשת דיסקים של יוצרות ישראליות שכותבות ומלחינות מוזיקה במיוחד עבור ילדים בגיל הרך ומשווקות אותם לכל מי שעובדת עם הגיל הרך בכל מסגרת שהיא. את הדיסקים אני משמיעה בגני הילדים ובחוגים בהם אני עובדת. כעת, אני מעבירה קורסים למדריכות תנועה לגיל הרך וברצוני לדעת האם עלי לקבל אישורה של היוצרת לשימוש בדיסק על אף העובדה שאני מפנה את הסטודנטיות לדיסק וליוצרת המוזיקלית בהתאם לשיר שבו השתמשתי. תודה עינת

דור נחמן, עו"ד

שלום עינת, פעולות כגון השמעה בפומבי והעמדה לרשות הציבור של יצירות מוזיקליות בהחלט יכול להוות הפרת זכויות יוצרים של בעלי הזכויות בתכנים הללו. בעבר כבר נדונו בבתי המשפט מקרים כגון אלו - ואף מקרים בהם המדובר היה בהשמעת מוזיקה בגני ילדים. מאחר בשאלתך חסרים פרטים רבים וכן עובדות המקרה ונסיבותיו, קשה יהיה להשיב לשאלתך במסגרת הפורום ולאור חשיבות הנושא והחשיפה המשפטית אשר את יכולה להיות מצויה בה במקרה בו תפרי זכויות יוצרים של בעלי זכויות כלשהם - אמליץ כי תפני לייעוץ משפטי קונקרטי בו יבחנו שאלותיך והמקרה הספציפי שלך לאור נסיבות, עובדות המקרה וההשלכות המשפטיות הנובעות ממנו. בברכה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים