אסתר יוסים

זכויות יוצרים

שלום אני עומדת להוציא ספר חידות, יש לי אוסף גדול מאוד, לא תמיד אני יודעת את המקור. האם על חידות מתמטיות (אוסף מכל מיני מקורות- דפי עבודה, ספרים, חוברות, מפה לאוזן ואפשר למצאו אותם בכמה ספרים) יש זכויות יוצרים? אסתר

דור נחמן, עו"ד

שלום אסתר, ככלל, אציין כי חוק זכות יוצרים קובע "מושג מתמטי" אינו נהנה מהגנת זכויות יוצרים. עם זאת, שאלתך איננה לגבי מושג מתמטי אלא לעניין חידות מתמטיות (אני משער שהמדובר גם בחידות מילוליות וגם חידות אלגברה שונות לדוגמה) - וחידות אלו בהחלט ייתכן ויהיו מוגנות מכוח זכויות יוצרים ושימוש בהן ללא הרשאה מפורשת מבעל זכויות היוצרים, תהווה הפרת זכויות יוצרים. בכל שאלה/התבלטות נוספת, את מוזמנת להגיב פה בשמחה. בברכה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים