שושי לוי

חופש פעולה - אפשר להרוויח מזה?

ערכתי חיפוש אצל ניוטון על רעיון שעלה לי ומסתבר שיש אחד בצרפת שהעלה גם את הרעיון, ברור לי שלא אוכל לקחת בעלות על הרעיון שלי אך אוכל להשתמש בו פה בארץ, מדין המתיר חופש פעולה במקרה הזה. אני לכשעצמי לא רואה את עצמי נכנסת להקמת עסק. אך הרעיון כ"כ מוצלח, שאני מרגישה פיספוס שהוא לא יתממש. כמובן שאני יכולה להעביר את הרעיון לידיים המתאימות אך שאלתי היא: האם אוכל להרוויח מעצם מסירת הרעיון לחברה בתחום או לקבל אחוזים משיווק המוצר? אך מכיוון שאין לי בעלות על הרעיון, כל אחד יוכל ליישם אותו, שאז מי ערב לי שהחברה אכן תכבד את ההסכם ולא תתנער ממנה, אחרי שאמסור לה אותו? אני בטוחה שישנם עוד היבטים שאינני מודעת להם. אשמח מאוד אם תוכל לענות לי ולעשות סדר בדברים.

עו"ד מיכל לוצאטו

שושי שלום, כאשר מדובר ברעיון בלבד אשר לא התגבש לידי זכות קניין כלשהי (בדומה לפטנט, סימן מסחר, זכות יוצרים וכו'), ניתן להגן עליו באופן חוזי על ידי הסכמים שונים, דוגמת הסכם סודיות והסכם התקשרות, אשר תפקידם לעגן בכתב את הסכמות הצדדים וליצור חבות חוזית אשר מחייבת את הצדדים החתומים על ההסכם. במידה והחברה תפר את ההסכם, תהיי זכאית לסעדים מכוח אותו ההסכם. מסיבה זו, יש חשיבות רבה לאופן בו ההסכם מנוסח, הן מבחינת תיאור הרעיון והן מבחינת התנאים היסודיים של ההסכם (מה נחשב להפרה יסודית, היכן יתנהל הסכסוך המשפטי, קביעת פיצוי מוסכם אם בכלל ועוד). אדגיש כי יש צורך לבדוק את הרעיון הספציפי ולוודאי כי אינך מפרה זכות כלשהי, ולשם כך מומלץ להתייעץ עם עו"ד בקיא בתחום. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שושי לוי

תודה על התגובה המהירה! התוכלי ליידע אותי איזה מעורכי הדין בקיאים בתחום? מודה לך, שוב. שושי

עו"ד מיכל לוצאטו

אנא ראי את תשובתי במייל. בברכה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים