לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
.

שימוש בתמונה

היי מיכל, מישהו לקח תמונה שלי (בה מצולמת עוגה שהכנתי) מהאינסטגרם . הא השתמש בה בתחרות שהתקיימה בפייסבוק בו פירסם את התמונה של העוגה, ומתכון לעוגה שטען שהיא זאת במופיעה בתמונה. אני מבינה שזה לא עניין רציני מאוד, אבל זה מאוד מאוד מפריע לי. הוא הציג את התמונה כשלו לגמרי.. מה ניתן לעשות עם דבר כזה?

עו"ד מיכל לוצאטו

שלום, שימוש מסוג זה מהווה הפרה של זכות היוצרים שלך וכן של הזכות המוסרית שלך. חוק זכות יוצרים מאפשר קבלת פיצוי ללא הוכחת נזק בגין הפרת זכות יוצרים/מוסרית בסכום שלא יעלה על 100,000 שקלים, לכן באפשרותך להגיש תביעה, אולם יש לקחת בחשבון כי מדובר בסכום מאוד גבוה אשר נפסק רק במקרי הפרה קיצוניים ולרוב נפסקים סכומים קטנים הרבה יותר אם בכלל, וכן כי הליך זה כרוך בעלויות כגון שכ"ט עו"ד, אגרות ביהמ"ש וכו'. עליך להחליט האם ברצונך ללכת במסלול זה, או לחילופין לשלוח למפר מכתב התראה עם דרישה לפיצוי כספי כלשהו טרם נקיטת הליכים משפטיים. גם מסלול זה כרוך בעלויות במידה ותפני לעו"ד אשר ינסח את המכתב. מעבר לכך ביכולתך לפנות למנהלי התחרות עם הוכחות כי מדובר בתמונה שלך ולדרוש את הסרת התמונה המפרה (אם התחרות עוד מתקיימת). בהצלחה. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים