לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אורלי ורדי

עשיית רמיקס לאחד משיריי ...

לצוות עורכי הדין הנכבד, שמי אורלי ורדי ואנוכי זמרת וישנה לי שאלה בנוגע לעשיית רמיקס לאחד משיריי. ישנו לי תקליטור באנגלית ואנוכי חתומה בחברת תקליטים מניו יורק (חתומים גם כותב הטקסטים והמלחין באלבום). בימים אלו פנה אליי תקליטן שהאזין לשירי האלבום ושיר אחד מתוכו משך את תשומת ליבו והוא מעוניין לעשות לו רמיקס. השאלה שנשאלת היא האם גרסת הרמיקס שאותו תקליטן מעוניין להכין ולהפיצה מחוייבת להירשם דרך חברת התקליטים שבה אני חתומה? אדגיש שביקשתי את אישורם של חברת התקליטים לעניין והם נתנו את הסכמתם לעניין הכנת הרמיקס, אך התנו זאת בכך שעל הרמיקס להיות רשום ומופץ דרכם, גם כדי לדאוג שנקבל תשלום על כל הורדה/רכישתו של הרמיקס. אציין שאנוכי, הכותב ומלחין שירי האלבום מתנגדים בכל תוקף שחברת התקליטים שבה אנו חתומים תהיה מעורבת בכל הקשור לרמיקס ולהפצתו – השאלה שנשאלת, מה החוק אומר? אדגיש שאנו חתומים עם חברת התקליטים ל-5 שנים (עברו כשנתיים) ואנו לא מרוצים מהתנהלותם עד כה. תודה מראש, אורלי

עו"ד מיכל לוצאטו

אורלי שלום, על מנת לענות על שאלתך יש לבחון את ההסכמים עליהם אתם חתומים מול חברת התקליטים. במידה והענקתם לחברת התקליטים את כל זכויות היוצרים לפרק זמן מסוים, הרי שבמשך פרק זמן זה החלטות אלו נתונות לבעל זכויות היוצרים, קרי החברה. לגבי עניין הרישום- לא נדרש רישום על מנת להקים זכות יוצרים, אולם אני מניחה שכוונתך לרישום בארגונים כגון אקו"ם לצורך קבלת תמלוגים. מומלץ להתייעץ עם עו"ד בעניין. בברכה. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים