זכויות יוצרים באתר אינטרנט
יש לי אתר אינטרנט שמרכז מידע על מגוון רחב של אולמות אירועים בארץ הכולל כמה מילים על אותו עסק , לוגו של העסק , פרטי יצירת קשר (טלפון, פקס , אימייל , פייסבוק וכו'). את כל המידע אספתי מהאינטרנט. בנוסף האתר שלי הוא נותן לגולש אופציה לנווט ליעד מתוך האתר (האתר הינו אתר מותאם לסמארפונים). וזהו הערך מוסף של האתר שלי. האתר הינו אתר חינמי ואני לא גובה דמי שימוש מאף אחד. מידי פעם מתקשר אליי אדם מסויים שטוען שהוא הבעלים של האולם ומבקש שאני אסיר את האולם שלו מהאתר שלי אחרת הוא יתבע אותי ועוד שלל איומים עשיתי קצת בדיקות ונראה שאותו אדם הוא בסה"כ בעלים של חברת הפקות שיתכן ויש לו קשר לאותם אולמות אותם הוא מבקש להסיר מהאתר שלי למרות ששאלתי אותו איזה עוד אולמות אירועים יש בבעלותו הוא ציין שיש עוד כמה כולל פירוט שמות אבל בינתיים שאני אסיר רק את האולם הספציפי. השאלה שלי האם יש לו על מה לתבוע אותי ? ראיתי בפורום אחר את המשפט הבא "בהתאם לפסיקת בית המשפט העליון, הנתונים הנם נחלת הכלל"
דודו שלום, פורום זה עוסק בזכויות יוצרים וקניין רוחני, לכן אענה בהקשר זה: א. ככלל שאינך עושה שימוש בתמונות של אולמות האירועים אשר אתה צילמת בעצמך, הרי שמדובר בתמונות המוגנות בזכויות יוצרים ולכן אם תרצה לעשות בהן שימוש יהיה עליך לבקש את אישור בעל הזכות אשר יכול להתנות זאת בתשלום. ב. אינני יודעת מה היו טענותיו של אותו האדם, כך שאני ממליצה לך להתייעץ עם עו"ד אשר יבחן את הנסיבות ואת מכלול טענותיו של בעל האולם לכאורה, על מנת להעריך מה הם סיכויי תביעתו אם וכאשר תוגש. בברכה, * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.
עו"ד מיכל לוצאטו .... אני מודה לך על התשובה המהירה אז חוץ מהתמונות \ לוגו של אותו בית עסק (שאני כנראה אסיר בימים הקרובים מה בנוגע לשאר המידע המופיע באתר אותו לקחתי מהאתרים של אותם אולמות \ עסקים זה חוקי להשאיר את המידע שגם את זה אני אצטרך להסיר ? וכהמשך לשאלה ... האם אני צריך את אישורו של בעל העסק לפרסם מידע לגביו (מידע שנלקח מהאתר שלו ולא שאני ממציא) שזה פרטי יצירת קשר וכמה מילים על אותו עסק (שגם כן נלקח מהאתר שלו) אני ממש מודה לך על העזרה דודו
דודו שלום, כפי שכתבתי, פורום זה עוסק בנושא הספציפי של זכויות יוצרים וקניין רוחני, כך שאם ברצונך לקבל מידע על שאלות החורגות מתחום זה מומלץ לפנות לעו"ד אשר יספק לך ייעוץ כולל לכל השאלות שעולות ממקרה זה, וזאת לאחר בחינת נסיבות המקרה. בברכה, * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.