יעקב

גניבת עין?!

חברה מוציאה לאור יומן לתלמיד בשם "יומן חמד" עתה באה עמותה והוציאה לאור יומן "חמ"ד של יומן" ואף משתמשת בשם "יומן חמ"ד". יצויין כי החברה שמוציאה לאור את יומן חמד למעלה מ 20 שנה לא רשמה כל סימן מסחרי או זכויות כלשהם. בעקבות הוצאת היומן השני ירדו מכירותיה של החברה הראשונה בצורה משמעותית ביותר שכן מוסדות החינוך התבלבלו בגלל השם. האם יש מקום להגשת תביעה ומה הפיצוי הסביר לקבל בנסיבות אלה?. הנזק הממשי לחברה הראשונה עשרות אלפי שקלים מאי מכירת יומנים השנה. תודה

עו"ד מיכל לוצאטו

יעקב שלום, בהנחה כי ניתן להוכיח שהחברה רכשה מוניטין בהסתמך על מותג זה, וכי מוניטין זה נפגע עקב השימוש בשם הדומה עד כדי הטעייה, ייתכן ותקום עילה של גניבת עין (המהווה עוולה מסחרית). מעבר לכך, ייתכן וסימן המסחר יוכל להיחשב ל"סימן מסחר מוכר היטב", אשר זכאי להגנה מסוימת גם אם לא נרשם. על מנת להעריך את סיכויי התביעה יש לבצע בדיקה משפטית אשר תבחן את הדמיון בין הסימנים, העילות הקיימות וכן התייחסות הפסיקה למקרים דומים. בהצלחה. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים