זכויות יוצרים על הקלטות שידורי רדיו
שלום, לצורך מחקר למטרה מסחרית דרושות לי הקלטות של קטעי שיחה, רבים מכדי להקליטם עצמאית. על מנת להשיג קטעים אלו תכננתי לקחת קטעים משידורי רדיו, טלוויזיה ו-youtube אשר ניתן להשיגם בצורה חופשית. אינני מעוניין ביצירות, כגון שירים, או בתוכן כלשהו, אלא במאפייני הדיבור של אנשים בלבד. האם שימוש בקטעים אלו, למטרות שאוזכרו, מהווה הפרה של זכויות יוצרים? אם כן, האם ניתן להגביל בצורה כלשהי את השימוש שלי על מנת שיעמוד בתנאי החוק (לדוגמה, להחזיק רק קטעי קול באורכים של שניות בודדות, על מנת שלא יהוו יצירה שלמה)? תודה מראש, אריאל.
אריאל שלום, לא הבנתי משאלתך באיזה שימוש מדובר ומה ברצונך לעשות עם אותם קטעי אודיו. לעניין דברייך "על מנת להשיג קטעים אלו תכננתי לקחת קטעים משידורי רדיו, טלוויזיה ו-youtube אשר ניתן להשיגם בצורה חופשית" ברצוני לחדד כי העובדה שיצירה כלשהי היא נגישה, לא הופכת בהכרח שימוש מסוים בה ללגיטימי. כמו כן, גם שימוש בחלק קטן של היצירה יכול להיחשב להפרת זכות יוצרים. אני ממליצה לך להתייעץ עם עו"ד בעניין, לאחר שתחשוף בפניו את כל הפרטים הדרושים בנוגע למהות המחקר, המטרה המסחרית וכמובן באיזה סוג שימוש מדובר. בברכה. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.
תודה על תשובתך המהירה, איוועץ בעו"ד בעניין, כפי שהצעת.
בשמחה ובהצלחה. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.