אמוג׳י
שלום, האם אני יכול להשתמש באימוג׳י (הסמיילים שבאייפון) לצורך יצירה ויזואלית (סרטון, לא אפליקציה)? אני מתכוון לאימוג׳יים עצמם ולא לשאר הסמיילים שרצים ברשת. חשוב להדגיש שמדובר בסרטון ללא מטרות רווח (לשיווק ביוטיוב) אם לא, איך אני יכול לעקוף את זה (שינויים בסמיילים עצמם?) תודה
אמיר שלום, ככל הנראה מדובר ביצירות המוגנות בזכויות יוצרים, וייתכן שאף רשומות כסימני מסחר. שימוש ביצירה המוגנת בזכות יוצרים טעון אישור/רכישת רישיון מבעל הזכות, למעט מספר מקרים חריגים בהם לא נדרש אישור מבעל הזכות, כגון "שימוש הוגן", אשר מותר למטרות כגון אלה: לימוד עצמי, מחקר, ביקורת, סקירה, דיווח עיתונאי, הבאת מובאות, או הוראה ובחינה על ידי מוסד חינוך. העובדה כי השימוש הוא אינו למטרות רווח אינו בהכרח "מכשיר" את השימוש ביצירה מוגנת או הופך אותו ל"שימוש הוגן", ויש לבחון כל מקרה לגופו ורצוי לשם כך להתייעץ עם עו"ד הבקיא בתחום. כמו כן, כפי שצוין בתחילת התשובה, יש לבדוק האם סמלים אלו רשומים כסימני מסחר, כיוון שייתכן והשימוש בהם יהווה שימוש מפר. כמובן שהדרך הטובה ביותר לצמצם את סיכויי ההפרה, היא ליצור יצירה חדשה, מקורית ועצמאית. בברכה, * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.