לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
איילה

פרסום עבודות באתר אינטרנט של חנות

אני בעלת חנות מזכרות ומתנות ומייצגת אומנים ישראליים שונים. לחנות אתר אינטרנט ואני מעוניינת להציג בו את המוצרים אבל חלק מהאומנים שאיתם אנחנו עובדים לא מעוניינים שתמונות המוצרים שלהם יופיעו באתר (מחשש להעתקות). ברור לי שאילו היה מדובר בתמונות שהועברו אלי על ידי האומנים עצמם אסור לי לפרסמן באתר. אבל מה לגבי תמונות מוצריהם שאני מצלמת בעצמי? האם, לפי חוק, אני חייבת להיענות לבקשה שלהם ובעצם להגביל את הפרסום או שבמקרה כזה זה תלוי רק ברצון הטוב שלי וכמובן ביחסים שלי עם אותו אומן?

עו"ד מיכל לוצאטו

איילה שלום, הכל תלוי בהסכם אשר קיים בינך ובין האמנים, בין אם בכתב ובין אם בעל-פה. במידה והסכמת שלא להציג את המוצרים שלהם בתמורה לשיתוף הפעולה, הרי שהצגתם תהווה הפרה של הסכם זה. לגבי זכויות היוצרים- אם את מצלמת את המוצר בעצמך, הרי שככלל את בעלת זכות היוצרים בתמונה (אולם במקרים מסוימים ייתכן שצילום של יצירה אחרת ייחשב ל"יצרה נגזרת" של היצירה המקורית ואז יצירתה תהווה הפרה של זכות היוצרים של האומן). כמו כן במידה וקיים סימן מסחר על היצירות הרי שהצגתו ללא רשות יכולה לעלות לכדי הפרת סימן המסחר, אך שוב- כל אלו תלויים בבסיס ההסכמות שבינך ובין האומנים. מסיבות אלה חשוב להגיע להסכמה ברורה בין הצדדים. במידה ותבחרי לפעול בניגוד לרצון האומנים אותם את מייצגת, הדבר עלול לעורר בעיות הן בפן המשפטי והן בפן המסחרי והאישי. בברכה. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים