תמונות
שלום מיכל, יש לי אתר אינטרנט ובו אני מעלה תמונות של מוצרים אותם אני מוכרת, התמונות לקוחות מהאתרים הרשמיים של המוצרים. מעולם לא ביקשתי את רשותם. עד כה לא התקבלו תלונות או בקשות להסיר את התמונות. אני מעריכה כי הסיבה הינה שהרצון למכור הינו הדדי. כרגע אני מעלה קטלוג שלם של חברה ופתאום התגנב ללבי חשש כי אולי דוקא הם לא יראו זאת בעין יפה. יש לי שתי שאלות: 1. האם זה בכלל מותר להשתמש בתמונות של מישהו אחר, כל עוד הוא אינו מתלונן או מבקש ממני להסיר את התמונות? אני כמובן לא טוענת שהתמונות הן שלי. 2. עד כמה אני חשופה במקרה כזה בו הם מתנגדים? האם יכולים ישר לתבוע אותי שקודם לכן הם מחוייבים קודם להתריע, לשלוח בקשה כלשהי? תודה מראש מיכל
שלום מיכל, לגבי שאלתך הראשונה- כל פעולה השמורה לבעל הזכויות בלבד, כגון העתקה והעמדה לרשות הציבור, הינה פעולה הדורשת אישור של בעל הזכות. העובדה שבעל הזכויות אינו מתלונן או מבקש להסיר את התמונות אינה הופכת את הפעולה למותרת, וייתכן שבעל הזכויות כלל אינו מודע להפרה ולכן איננו פועל. לגבי שאלתך השנייה- בעל הזכות אינו מחויב על פי חוק להתריע בפני המפר ובאפשרותו להגיש תביעה בגין ההפרה, אולם נהוג לשלוח מכתב התראה קודם לכן על מנת לנסות וליישב את הסכסוך באופן מהיר ויעיל מחוץ לכתלי ביהמ"ש. כמו כן, במידה ובעל הזכות היה מודע להפרה אך השתהה בפעולתו, ייתכן ועובדה זו תקטין את הפיצוי אשר יינתן לו בגין ההפרה. ככלל יש לקבל אישור/לרכוש רישיון שימוש מבעל הזכויות טרם השימוש ביצירות מוגנות. בברכה. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.