לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ורד

זכויות יוצרים בבלוגים

שלום, יש לי מספר שאלות לגבי זכויות יוצרים בבלוגים. ברצוני לפתוח בלוג ולהציג בו יצירה מקורית שכתבתי ,המבוססת על התכתבותי הוירטואלית (דרך דוא"ל בלבד) עם שני אנשים זרים. כל הפרטים המזהים (שמות, מגורים, מקצוע, משפחה וכו'...) של הכותבים שונו באופן מוחלט כך שאין שום סיכוי לזהות מי הכותב. 1. אם ההתכתבות הייתה אנונימית ואישית ולא גלשה מעבר לשליחת מיילים בלבד, האם אני מוגבלת בזכויות יוצרים על תוכן ההתכתבות? במהלך ההתכתבות שלחנו זה לזה לינקים עם שירים מיו טיוב. שירים מכל העולם, של מוזיקאים שונים. 2. האם מותר לפרסם בבלוג לינקים של שירים?? אם אסור , כיצד ניתן לשלב מוסיקה כחלק מהעלילה ביצירה שלי? 3. כיצד להגן על היצירה המקורית שלי בבלוג מפני גנבת טקסטים וכו'??? תודה רבה

עו"ד מיכל לוצאטו

ורד שלום, ככל ומדובר ביצירה מקורית שלך (אשר רק מבוססת על ההתכתבות אולם שונה ממנה מהותית), אינני רואה בעיה, אולם כמובן שזה נאמר מבלי שנחשפתי להתכתבות וליצירה הסופית ולא בחנתי את השוני ביניהן. לעניין שאלתך השנייה- במידה ומדובר בלינק "רשמי" אשר ניתן לשתפו (כמו למשל סרטון מהערוץ הרשמי של היוצר ביו-טיוב) אין עם זאת בעיה. ואדגיש, כל עוד מדובר על שיתוף הנובע מהסרטון המקורי והרשמי שהיוצר אפשר אותו. לעניין שאלתך השלישית- זה תלוי במה יצירתך כוללת. במידה והיא כוללת למשל תמונות מקוריות שאת מעלה, הרי שניתן לבטל את האופציה להוריד את התמונה מהאתר, אולם מדובר בהגנה טכנולוגית ולא בהגנה משפטית. לשם כך יש לבחון את האלמנטים השונים של יצירתך ולראות אילו מהם מוגנים בזכות יוצרים. להבדיל מזכויות קניין רוחני אחרות, כגון פטנט או סימן מסחר, זכות יוצרים אינה טעונה רישום וקמה ליוצר מעת קיבוע היצירה. המשמעות היא שבמידה ומישהו יפר את זכות היוצרים שלך, יכולה לקום לך עילת תביעה בגין ההפרה, וזאת בתנאי שביכולתך להוכיח כי אכן מדובר ביצירה מקורית שלך הראויה להגנה. כמובן שרצוי לציין בתנאי השימוש של האתר ובמקומות שונים באתר עצמו ולצד היצירות כי מדובר ביצירות המוגנות בזכות יוצרים. בהצלחה. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים