לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אלירן

בניית אפליקציה לפי שומרי משקל

שלום אני בונה אפליקציות לטלפונים ניידים ורציתי לדעת האם פיתוח אפליקציה שמסתמכת פחות או יותר על השיטה של שומרי משקל, מפורסמת בחינם עם פרסומות, מהווה הפרת זכויות יוצרים. במידה ואכתוב שזה מסתמך על הנוסחא שלהם, האם אני מוגן מפני תביעה? תודה מראש

עו"ד מיכל לוצאטו

אלירן שלום, זכות יוצרים אינה מגנה על רעיון אלא על דרך הביטוי של הרעיון, אולם מבדיקה קצרה באתר שומרי משקל נראה כי קיים פטנט אמריקאי לפיו התקבלה הגנה על השיטה עצמה של שומרי משקל (כפי שמתוארת במערכת התביעות של הפטנט). במידה וקיימים הבדלים בין השיטה המתוארת בפטנט לבין השיטה המדוברת שלך, יש לבחון האם הבדלים אלו פטנטאביליים (ראויים להירשם כפטנט) בפני עצמם. מעבר לכך, יש לבחון האם קיימים פטנטים נוספים במדינות אחרות בהן אתה מעוניין לפעול (דוגמת ישראל) ומה בדיוק הם תובעים. כמו כן, היות ומדובר בשיטה ידועה אשר צברה מוניטין, השימוש בשמם של שומרי משקל ובמוניטין שלהם יכול להיחשב לעוולה מסחרית, לניסיון להתעשר על גבם שלא כדין וייתכן שאף להטעיית הצרכנים. לאור כל זאת, אני ממליצה כי תפנה לקבלת ייעוץ מקצועי טרם ההתקדמות עם האפליקציה המדוברת. בהצלחה. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים