לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
הילה

שלום

בנו לי אתר אינטרנט שבו אני מוכרת את מוצריי מוצרים שאני מעצבת ועוד.. באתר הבונה שם לי תמונות לוגואים שלקח מגוגל והקטין מעט את התמונות .התמונות של רשתות חברתיות שאפשר ללחוץ על הלוגו ולהיכנס דרך האתר שלי אליהן ולראות את הדף של העסק שלי כמו גוגל פלוס,פייסבוק ,אינסטגרם טוייטר וכו'...(כמו שיש בהרבה אתרים). השאלה שלי אם זה מותר וחוקי???? ועוד שאלה לגבי באנר שהבונה שם לי באתר שבו יש בשביל תוספת למראה האתר זה הכל ,יש שם כמה לוגואים של חברות כמו קוקה קולה,DELL, דיסני ועוד... התמונות לא מובילות לשום מקום הן סתם תמונות באתר. האם זה מותר וזה חוקי??? אני שואלת את השאלות כי לא בא לי לחטוף תביעות מאף אחד חלילה או כדומה תודה

עו"ד מיכל לוצאטו

הילה שלום, בד"כ חברות אלו מאפשרות שימוש בלוגו שלהן למטרות מסוימות, כגון יצירת לינקים. ניתן לבדוק זאת בתנאי השימוש של כל אתר שכזה. לגבי שאלתך השנייה- לא ברורה לי מטרת השימוש "תוספת למראה האתר", אולם שימוש שכזה שנעשה ללא אישור בעלי הזכויות ייתכן וייחשב לשימוש מפר, הן מבחינת זכויות יוצרים והן מבחינת סימני מסחר, כך שאם לא מדובר בדבר חיוני הייתי ממליצה לוותר על כך, או לחלופין לקבל ייעוץ לעניין השימוש הראוי. בהצלחה. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים