זכויות יוצרים על מוצר מחו"ל
שלום אני מזמין מוצר מסויים ( בובות קטנות) מהאינטרנט ומעוניין למכור אותו בארץ ( אחרי שהוצאתי עוסק פטור ), לחנויות וכו' ובכלל להחשף איתו. מה התהליך שצריך לבצע? אשמח לתשובה. תודה
אוקיי תודה רבה
עידן שלום, "מה התהליך שצריך לבצע זו שאלה כללית מאוד." אשמח אם תוכל למקד את שאלתך לתחום אשר בו פורום זה עוסק. בברכה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.
אחרי שהוצאתי עוסק פטור ואני מוכר כבר את המוצר בארץ ( לא לחנויות ), איך אני יכול להתחיל למכור לחנויות ללא חשש? ומה התהליך שצריך כדי לייבא לחנויות? להפוך לבלעדי על המוצר..תעודת יבואן וכו'.. תודה
פורום זה אינו עוסק בתחום הייבוא והייצוא, ומדובר בתחום מורכב אשר דורש לימוד מקדים. על מנת להשיג רישיון יבואן בלעדי עליך ליצור קשר עם היצרן עצמו (גם אם קיים כבר יבואן רשמי, אין זה אומר שאין באפשרותך לייבא את אותו המוצר, אך יש לכך השלכות על כדאיות הייבוא כמובן). מעבר לכך עליך לבדוק שמדובר במוצר אשר ניתן לייבא לארץ ובאילו תנאים. לאחר מכן, עליך להתקשר עם מפיצים בארץ, לבדוק את הסוגיות הביטוחיות העולות משיווק מוצר זה ועוד. לסיכום, אני ממליצה כי לפני שתשקיע כספים בייבוא המוצרים תפנה לקבלת ייעוץ משפטי, במיוחד על מנת להבין מהן הפעולות ההכרחיות הכרוכות בניהול עסק מסוג זה. בהצלחה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.
אוקיי תודה