לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ענת

שאלה לגבי זכויות יוצרים

שלום. רציתי לדעת אם יש לי תמונה שיש לי עליה זכויות (תמונה שאני צילמתי בביתי לדוגמה) וערכתי אותה באפליקציה/תוכנה שנועדה לעריכת תמונות. האם מותר לי פרסם את התמונה עם שם/לוגו שלי עם סימן זכויות יוצרים? האם בגלל שערכתי את התמונה באפליקציה/תוכנה יש לה איזה שהם זכויות שאני עלולה להפר? תודה.

עו"ד מיכל לוצאטו

ענת שלום, העלית שאלה מעניינת. ראשית יש לבדוק מהם תנאי השימוש של האפליקציה המהווים הסכם בין המשתמש ובין בעלי האפליקציה. במידה ואין התייחסות לנושא זה במסגרת תנאי השימוש, יש לבחון את הנושא בהתאם לדיני זכויות יוצרים, כאשר השאלה הנשאלת היא האם לאחר העריכה נוצרה יצירה חדשה ועצמאית, או שמא מדובר ביצירה נגזרת הדומה מהותית ליצירה המקורית. במידה ומדובר ביצירה נגזרת, הרי שמדובר ביצירה השייכת לבעלים של היצירה המקורית, כלומר- לך. במידה ומדובר ביצירה חדשה ועצמאית, יש לבחון האם ניתן לראות את היצירה כ"יצירה משותפת" לך ולבעלי האפליקציה אשר תרמו ליצירתה. את כל זאת לא ניתן לבחון באופן תיאורטי, אלא יש לבחון באופן מעשי את שתי היצירות המדוברות, אולם אני סבורה כי קיים סיכוי גדול שנושא זה אכן יוסדר בתנאי השימוש של האפליקציה ולכן הייתי מתחילה שם. בברכה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים