לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אוריאל

תצלום מסך של תוכנה מחשב

בס"ד שלום וברכה! אני סטודנט, ואני כותב כרגע את עבודת הגמר שלי. פרק אחד מעבודת הגמר שלי עוסק בתוכנת Access . אני רוצה לעשות תצלומי מסך של התכונה. ולהוסיף תצלומים אילו לעבודת הגמר שלי. האם מותר לעשות את זה? או כאשר אני עושה תצלומי מסך של התוכנה אני גם פוגע בזכויות יוצרים? בברכת תודה!

עו"ד מיכל לוצאטו

אוריאל שלום, נראה כי השימוש המדובר נופל בגדר "שימוש הוגן" (שימוש מותר שאינו מצריך קבלת אישור/היתר מבעל הזכות) המעוגן בסעיף 19 לחוק זכות יוצרים: שימוש הוגן 19. (א) שימוש הוגן ביצירה מותר למטרות כגון אלה: לימוד עצמי, מחקר, ביקורת, סקירה, דיווח עיתונאי, הבאת מובאות, או הוראה ובחינה על ידי מוסד חינוך. (ב) לצורך בחינה של הוגנות השימוש ביצירה לעניין סעיף זה, יישקלו, בין היתר, כל אלה: (1) מטרת השימוש ואופיו; (2) אופי היצירה שבה נעשה השימוש; (3) היקף השימוש, מבחינה איכותית וכמותית, ביחס ליצירה בשלמותה; (4) השפעת השימוש על ערכה של היצירה ועל השוק הפוטנציאלי שלה. (ג) השר רשאי לקבוע תנאים שבהתקיימם ייחשב שימוש לשימוש הוגן. בברכה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים