לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מאי רז

האם זו הפרת זכויות יוצרים?

שלום, צילמתי תמונות בהופעה של זמרת והעלאתי מספר תמונות לאינסטגרם עם סימון זכויות היוצרים בהודעה וגם עם סימון שם העמוד שלי על התמונות למטרת קרדיט. גיליתי כי מגזין נוער השתמש בתמונה שלי באחת מהכתבות שלו על ההופעה. לא פנו אליי, לא שאלו אותי. לפי ידיעתי ברגע שתמונה נכנסת לעיתון או מגזין מסחרי, הצלם אמור לקבל תשלום על התמונה. האם זה נכון? האם זו נחשבת הפרה של זכויות היוצרים מבחינתם למרות שעל התמונה מופיע שם עמוד האינסטגרם שלי? תודה מראש.

עו"ד מיכל לוצאטו

מאי שלום, התמונות שצילמת הן בהחלט יצירות המוגנות בזכויות יוצרים. פרסומן והפצתן ללא אישורך מהווה הפרה של זכות היוצרים שלך (אלא אם מדובר בשימוש הוגן/מותר ע"פ חוק, מה שלא נשמע לפי תיאורך אך כמובן שיידרש בירור עובדתי מעמיק יותר). העובדה כי ניתן לך קרדיט אינה משנה את העובדה כי זכות היוצרים שלך בצילום הופרה. חוק זכות יוצרים מעניק פיצוי ללא הוכחת נזק עד לגובה של 100,000 ש"ח פר הפרה, וסכום הפיצוי משתנה בהתאם לנסיבות ההפרה. אני ממליצה כי תפני לקבלת ייעוץ משפטי על מנת לבחון כיצד לאכוף את זכויותייך ולדרוש את הפיצוי הראוי. בברכה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים