שרון

זכויות יוצרים ארצות הברית מול ישראל

שלום, האם זכויות יוצרים (האות C בתוך עיגול) בארצות הברית על מארז מיוחד לשמלה, תקף בארץ? תודה

עו"ד מיכל לוצאטו

שרון שלום, הסימון © איננו קובע אם היצירה מוגנת בזכות יוצרים ועליה לעמוד בדרישות החוק על מנת שתהיה מוגנת. גם יצירה הנעדרת סימון זה יכולה להיחשב כיצירה מוגנת, וההיפך- ייתכן ויצירה מסומנת איננה עומדת בדרישות החוק ולכן איננה מהווה יצירה מוגנת. במידה והיצירה הזרה עליה מדובר היא אכן יצירה מוגנת, ככל הנראה היא תזכה להגנה גם בישראל וזאת מכוח אמנות בינלאומיות עליהן ישראל חתומה כמו רוב מדינות העולם, אולם על מנת לקבוע זאת בוודאות יש לבחון ראשית האם מדובר ביצירה ברת הגנה, וכן מהי תחולת הגנת זכות היוצרים בהתאם למדינה בה נוצרה היצירה וביחס לישראל. על מנת לעשות זאת אני ממליצה לפנות לקבלת ייעוץ משפטי ספציפי מעו"ד הבקיא בתחום זה. בברכה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים