נווה

ציורי גרפיטי - מה אומר החוק?

אני שוקל לעשות תערוכה ואולי למכור צילומי אמנות רחוב בישראל - צילמתי לא מעט ציורי גרפיטי בסמטאות ומקומות שונים. השאלה שלי האם מותר לי? כל ציורי הגרפיטי האלו ממוקמים ברשות הציבור על קירות שונים. האם יש פה בעיה כלשהי של זכויות יוצרים? חלק מהתמונות הן של אווירה דהיינו כל הרחוב או סימטה וחלק הם קלוזאפים על הציורים עצמו שמעניקים סוג של חיים לציור. אשמח לדעת מה דעת החוק בנושא, תודה רבה.

עו"ד מיכל לוצאטו

נווה שלום, ייתכן בהחלט שצילום של ציור יהווה הפרה של זכות היוצרים של הצייר, והתשובה לכך תלויה בין היתר בהיקף השימוש. כך ייתכן שצילום של אובייקט מסוים המצולם על רקע של צילום גרפיטי ייחשב כשימוש מותר מסוג "שימוש אגבי" ולכן לא יפר את זכות היוצרים. לעומת זאת, צילום קלוזאפ של ציור בהחלט יכול להיחשב כהפרה. בהצלחה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

זוהר

ומה לגבי חופש הפנורמה?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים