ריקי

צילום - תמונות למטרת שיווק העסק

בהזמנה של מעצב/אדריכל לצילום צימר/מסעדה/בית עסק שעיצב למטרת שיווק העבודה שלו, האם גם בעל העסק יכול לעשות שימוש בצילומים לפרסום? האם האדריכל/מעצב רשאי להעביר את התמונות לפרסום שלא לשימושו?

עו"ד מיכל לוצאטו

ריקי שלום, במידה וקיים הסכם בין הצדדים הרי שהתשובה לשאלה תלויה במה שהצדדים הסכימו עליו. במידה ואין הסכם נראה לפי פרטי שאלתך שלפי החוק מדובר ב"יצירה מוזמנת": 35. (א) ביצירה שנוצרה לפי הזמנה, הבעלים הראשון של זכות היוצרים בה, כולה או חלקה, הוא היוצר, אלא אם כן הוסכם אחרת בין המזמין והיוצר, במפורש או במשתמע. (ב) ביצירה שהיא דיוקן או צילום של אירוע משפחתי או של אירוע פרטי אחר, שנוצרה לפי הזמנה, הבעלים הראשון של זכות היוצרים בה הוא המזמין, אלא אם כן הוסכם אחרת. לאור העובדה כי לא מדובר באירוע פרטי, הרי שבעל זכות היוצרים הינו היוצר, כלומר הצלם. לכן, אם בעל העסק מעוניין להשתמש בתמונות או אם המזמין מעוניין לבצע שימוש מעבר למה שהוסכם עם הצלם, עליהם לקבל את אישורו. בברכה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים