איילת

האם ניתן להשתמש בשם של חברה מתחרה או בשם מוצר באתר אחר שאינו חדשותי?

לדוגמה, פרסום קסט באתר שלי (אתר מתחרה) אודות ההבדלים בין המוצר שלי למוצר של המתחרה תוך שימוש בשם המוצר של המתחרה. האם שם המוצר מוגן מבחינה משפטית בסיטואציה כזו? תודה

עו"ד מיכל לוצאטו

איילת שלום, בעוד שהפסיקה הישראלית לא קבעה באופן חד-משמעי את כללי המשחק בנוגע לפרסום השוואתי, ניתן למצוא אמירות לפיהן לא כל איזכור של שם מתחרה יהווה הפרה של סימן המסחר. בפירסום השוואתי רגיל, למשל - אפשר שלא יראו באיזכור שמו של מתחרה הפרת סימן המסחר. באופן כללי על מנת לגבש עילת תביעה בנוגע לפרסום השוואתי, על הפרסום לכלול תיאור עובדתי כוזב או מטעה או לכלול מצג עובדתי כוזב או מטעה. כשמדובר בפרסומת מסחרית, על המצג להתייחס לאופי, המאפיינים, האיכות או המקור הגיאוגרפי של הטובין, השירות או הפעילות המסחרית של המפרסם או של אדם אחר. בהצלחה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים