דורון

שימוש בתמונות במצגות מקצועיות

שלום רב, אודה להתייחסותך לשתי שאלות משפטיות קצרות המתייחסות להכנת מצגות מקצועיות: 1. האם בשקף שאני מכין כשאני מדבר על פוסט לדוגמה שעלה בעמוד של מותג מסוים - האם אני יכול לשלב צילום מסך של הפוסט הזה למען ההמחשה של הדברים לסטודנטים? אם כן - האם עליי לכלול קישור לפוסט המקורי? למען הסר ספק, הפוסט הוא פוסט ציבורי הגלוי לעיני כל 2. האם בשקף אחר שאני מכין ובו נותן דוגמה לסרטון קמפיין של חברה מסוימת ואף מציג את הסרטון לכיתה, האם מותר לי להשתמש בצילום מסך קטן מתוך הסרטון כדי להפוך את השקף לויזואלי יותר פשוט כדי שלא יופיע רק טקסט? למען הסר ספק, הסרטון הוא סרטון ציבורי הגלוי לעיני כל

עו"ד מיכל לוצאטו

דורון שלום, במידה ומדובר במצגות אשר מועברות במסגרת הוראה ובחינה במוסד חינוך, הרי שככל הנראה תוכל לחסות תחת הגנת השימוש ההוגן, המפורטת בסעיף 19 לחוק זכות יוצרים- התשס"ח–2007 (ובשימת לב לתנאי הסעיף): 19. (א) שימוש הוגן ביצירה מותר למטרות כגון אלה: לימוד עצמי, מחקר, ביקורת, סקירה, דיווח עיתונאי, הבאת מובאות, או הוראה ובחינה על ידי מוסד חינוך. (ב) לצורך בחינה של הוגנות השימוש ביצירה לעניין סעיף זה, יישקלו, בין היתר, כל אלה: (1) מטרת השימוש ואופיו; (2) אופי היצירה שבה נעשה השימוש; (3) היקף השימוש, מבחינה איכותית וכמותית, ביחס ליצירה בשלמותה; (4) השפעת השימוש על ערכה של היצירה ועל השוק הפוטנציאלי שלה. יודגש כי הגנה זו אינה מייתרת את הצורך במתן קרדיט (קרי שמירה על זכותו המוסרית של היוצר), ולכן יש לציין בבירור את מקור היצירה. העובדה כי הפוסט או הסרטון הינם "גלויים לכל" אינה משנה דבר לעניין קיומה של זכות יוצרים, ואינה מהווה הרשאה לבצע שימוש בניגוד לחוק. בברכה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים