בנימין

תרגום לעברית של חלק מספר ישן

שלום, מדובר על "הספר הגדול של AA" https://en.wikipedia.org/wiki/The_Big_Book_(Alcoholics_Anonymous) הספר יצא לאור לפני למעלה מ-80 שנה, הזכויות עליו מוחזקות בידי ארגון AA בארה"ב. בישראל תורגם רוב הספר לפני למעלה מ-24 שנים ברשות הארגון בארה"ב. ישנו חלק של הספר שלא תורגם בזמנו, ואנו רוצים לתרגם ולהפיץ אותו ללא כוונת רווח. יצויין שהספר עצמו נמכר ברחבי העולם ללא כוונת רווח, וארגון AA שמחזיק בזכויות אינו דורש תמלוגים מהמדפיסים והמתרגמים באישור. במענה לבקשתינו אמרו לנו בארגון AA בארה"ב שהם מאשרים לתרגם רק לחברים בארגונם. האם נוכל לתרגם ולהדפיס ולהפיץ את החלק הזה? תודה.

עו"ד מיכל לוצאטו

שלום בנימין, התנצלותי על העיכוב בתשובה. על מנת לתרגם יצירה מוגנת יש צורך בקבלת אישור מבעל הזכות, אשר יכול להתנות אישור זה בהתקיימות תנאים מסוימים, כמו למשל חברות בארגון. מבלי לבדוק את מצב הזכויות ובהתאם למידע שמסרת, במידה וארגון זה אכן מחזיק בזכויות היוצרים הרי שבהתאם לתשובתו עליכם להיות חברים בארגונם ולקבל את אישורם לביצוע התרגום. בברכה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים