לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שי

שמירת זכויות יוצרים בכתיבת שירים

לפני זמן מה ביררתי מה עלי לעשות במידה ואני מעוניין לשמור על זכויות השירים שכתבתי לפני שאני מעביר אותם לאמן שאני מעוניין להציע לו את אחד משיריי, ונאמר לי כי עלי לפנות לעו"ד המתמחה בתחום זכויות יוצרים וקניין רוחני ואפקיד אצלו את שיריי, כך שבמידה ובעתיד תהיה העתקה של אחד מהם תהיה לי ראייה בבית משפט שהשיר הוא שלי. ברצוני לשאול: האם זו הדרך היחידה שבה אוכל לשמור את זכויותיי על כתיבת השירים? במידה ויש דרכים נוספות אשמח לדעת. במידה ואין, אשמח להמלצה על עו"ד המתמחה בתחום ולדעת מהי הפרוצדורה וכן גובה התשלום על הפקדת שיריי אצלו. תודה ויום טוב.

עו"ד מיכל לוצאטו

שי שלום, הפקדת היצירה אצל עו"ד, תוך קבלת אישור בדבר התאריך בו נוצרה היצירה, מועד הפקדה ועוד, יכולה להיות אחת מהדרכים להוכיח שהיצירה נוצרה בתאריך מסוים, אך היא אינה הדרך היחידה. ניתן, למשל, להחתים את האמן על הסכם בו הדברים האמורים באים לידי ביטוי. כמו כן, ניתן (ואף מומלץ) לרשום את היצירה במרשם זכויות היוצרים בארה"ב (בישראל אין מרשם שכזה). מדובר בהליך זול יחסית (אגרה בגובה כמה עשרות דולרים וכן שכ"ט עו"ד במידה ותיעזר בשירותיו) שבעזרתו ניתן לקבל אסמכתא על מועד רישום היצירה. שיהיה בהצלחה. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים