אפרת

זכויות מוסריות - קרדיט

הזמנתי מודעת פרסום ממעצב גרפי. האם זכותי לבקש מן המעצב שלא יופיע קרדיט על המודעה \ כל תוצר גרפי אחר [יש לי לכך סיבות הגיוניות ומובנות]? תודה מראש.

עו"ד מיכל לוצאטו

שלום אפרת, בספרות המשפטית ובפסיקה נקבע כי הזכות שיצירה תיוחס ליוצרה (כלומר מימוש הזכות המוסרית) אינה אבסולוטית. לא כל שימוש ביצירה מחייב את ציון שם היוצר, ויש לעשות זאת כאשר הדבר אפשרי בצורה המקובלת. כלומר, הצדדים חייבים להביא בפני בית המשפט ראיות על הדרך שנהוגה בכל ענף וענף ולגבי כל סוג של יצירה, ולכן יש לקבוע בכל מקרה על פי ראיות, מהם המידה וההיקף הנהוגים בקשר ליצירות מהסוג הנדון בתביעה. כלומר, התשובה תלויה בנוהג הקיים בתחום הספציפי, לכן מומלץ לבדוק מה נהוג בפרסום מודעות מהסוג המדובר. בכל מקרה, זה בהחלט לא יזיק לקבל את הסכמת המעצב לתנאי הפרסום הרצויים בעיניך. בברכה, * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים