לירון

זכויות יוצרים על סרטוני יוטיוב

לאחרונה גיליתי שערוץ מסחרי הוריד והעלה לשידור פומבי (במספר גופי תקשורת שונים) כתבה עליי והשתמש במספר סרטונים שלי ללא ידיעתי. ברגע שיצרתי איתם קשר בנושא, התגובה המיידית שלהם הייתה להוריד את התוכן מהאתר שלהם ולהתנצל על העניין. שאלתי היא כזו - האם בוצעה כאן עבירה על החוק בכל הקשור לכך שהעלו עליי כתבה (חיובית האומנם) ללא ידיעתי והשתמשו בסרטונים שלי ללא בקשת רשות או מתן קרדיט? הרי אין להם יכולת לטעון שהיה כאן Fair use, נכון? תודה מראש.

עו"ד מיכל לוצאטו

שלום לירון, על מנת לענות על שאלתך צריך לבחון את הכתבה, מטרתה ואופן השימוש בסרטונים. החוק מתיר לעשות שימושים מסוימים ללא קבלת אישור מבעל הזכויות, אך כפי שכתבתי יש לבחון זאת בהתאם לנסיבות העניין, ולכן במידה וברצונך לבחון את השאלה לעומק אני ממליצה שתפני לקבלת ייעוץ משפטי. בברכה, * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים