רפאל

זכויות יוצרים ביוטיוב

ברצוני לפתוח ערוץ לסרטוני ילדים ביוטיוב, ולצלם צעצועים של ילדים תוך כדי משחק, שאלתי היא - האם מותר לצלם בסרטון צעצועים של מותגים ידועים? כגון: לגו, דיסני, פלסטלינה של play doh, וכו' או שזה נחשב להפרת זכויות יוצרים? (אציין שכל סרטוני הילדים שקיימים בנישה הזו מצלמים את סרטוניהם עם צעצועי ילדים ממותגים! שאלה נוספת - אני לדוגמא רוצה לצלם סרטון בו אני מציג משחק בפלסטלינה מכל מיני צבעים, וכו' משחק פשוט שכל ילד אוהב לצפות בו האם זה מותר? שהרי יכול להיות שאני גוזל תוכן מבעל ערוץ אחר ביוטיוב שגם הוא יצר סירטון עם תוכן זהה של משחק בפלסטלינה? תודה מראש

עו"ד מיכל לוצאטו

רפאל שלום, ראשית, חשוב להבין שהעובדה ש"אחרים גם עושים את זה" לא מהווה הצדקה לעשות את זה גם אם זה אסור. לעניין השימוש בצעצועים של מותגים ידועים- התשובה לכך תלוי באופי השימוש. האם מדובר על סקירת המוצרים עצמם? האם קיים חשש שהצופים יטעו לחשוב שמדובר בסרטונים רשמיים של אותם המותגים? האם השימוש בסימן המסחר הוא כדין? בגלל שאין תשובה אחת "נכונה" אני ממליצה שתפנה לקבלת ייעוץ משפטי והכוונה אם וכיצד לעשות את זה נכון, על מנת שלא לחשוף את עצמך לתביעות. לעניין שאלתך האחרונה- במידה והסרטון שלך הוא מקורי ולא מהווה העתקה אחד לאחד, לא צריכה להיות בעיה. אין זכות יוצרים על רעיון, אלא רק על דרך הביטוי שלו. בהצלחה, * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים