מיכל

שימוש בסרטון יוטיוב כחלק מהרצאה

האם נדרש אישור היוצר לכך? או שניתן לציין שהזכויות שמורות לו וזה מספיק?

עו"ד מיכל לוצאטו

מיכל שלום, התשובה לשאלתך תלויה בסוג השימוש ובסוג הרישיון שהיוצר אפשר במסגרת העלאתו ליוטיוב. היות וציינת כי מדובר בשימוש לצורך הרצאה, ייתכן שהוא יוכל להיחשב ל"שימוש הוגן" למטרת מחקר, ביקורת, סקירה או הוראה ובחינה על ידי מוסד חינוך (במידה ומדובר בהרצאה במסגרת מוסד חינוכי מוכר), ואז למעשה השימוש מותר ללא קבלת אישור מבעל הזכויות. אך בכל מקרה, במידה ויש ספק מומלץ לקבל את אישור בעל הזכויות וכמובן לתת קרדיט ראוי ללא קשר לסוג השימוש. בברכה, * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים