ברק

שימוש בשירים ובביטויים בתוך ספר חדש

1. האם ציטוט בספר ההגות של שני שירים מחוברת שירים של משורר חייב הסכמתה? 2. האם ביטוי משיר (סלוגן) כמו יש לי אהבה והיא תנצח -חייב הסכמה 3. האם תרגום של מונולוג של שייקספיר חייב הסכמת המתרגם?

עו"ד מיכל לוצאטו

ברק שלום, התנצלותי על העיכוב בתשובה אשר נבע מתקלה טכנית באתר. 1. במידה ומדובר ביצירה מוגנת התשובה היא כן (משך זכות היוצרים הינו משך חייו של היוצרים + 70 שנה לאחר מותו). 2. ייתכנו מקרים בהם ביטוי יזכה בהגנת זכות יוצרים, אולם על הביטוי להיות מקורי וייחודי. ייתכן שביטוי זה רכש אופי מיוחד ומבחין לאורך השנים ועל כן הוא מזוהה עם היוצר, ולכן המלצתי היא לקבל את אישור היוצר. 3. שאלה זו לא ברורה, שכן המתרגם הוא זה שמבצע את הפעולה. היות ושייקספיר נפטר לפני מאות שנים הרי שיצירותיו אינן ברות הגנה ועל כן מצויות בנחלת הכלל, כלומר ניתן לתרגם אותן ללא הצורך באישורו. במידה וברצונך לתרגם תרגום של מתרגם, יש צורך לבדוק האם התרגום עצמו נחשב ליצירה מוגנת. בברכה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים