אוריה

יישום רעיון מוגן פטנט לא לצורך מסחור - אלא לבדוק אם עובד - כדי לפתח שיפור

שלום. אני מגיע מתחום הביוטק; ישנה טכנולוגיה מוגנת פטנט שמעניינת אותי ואני מעוניין להציע שיפור על הטכנולוגיה, או וואריאציה שלה. יתכן והוואריאציה תיפול בתוך גדר הפטנט (ואז אצטרך רשיון - אבל כנראה שלא). השאלה: האם כרגע מותר לי בישראל להוציא לפועל מודל עובד של האמצאה המוגנת בכדי לבחון אותו - בלי למסחר או להפיץ, רק כדי לזהות עד כמה הטכנולוגיה טובה, והאם וכיצד לשפר אותה?

עו"ד מיכל לוצאטו

אוריה שלום, סעיף 1 לחוק הפטנטים, תשכ"ז-1967 מחריג מהפעולות המהוות ניצול אמצאה: (2) פעולה נסיונית בקשר לאמצאה שמטרתה לשפר אמצאה או לפתח אמצאה אחרת; על כן, לפי התיאור שלך נראה כי אתה רשאי לבצע את המחקר שתכננת. בהצלחה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים