הפרת זכויות יוצרים לתמונה - מפר תמים
אני עוסק בבניית אתרים, אתר אינטרנט של לקוחה שלי, נבנה מתבנית עיצוב חינמית, כולל רשיון מלא המצהיר כי התבנית חינמית לחלוטין. התבנית הזו, מוצגת להורדה בחינם מ 60 אתרי אינטרנט שונים ברחבי העולם. בכולם מצוין כי התבנית חינמית. לפני מספר ימים, קיבלתי דרישה מחברת גטי-אימג'ס לשלם בגין הפרת זכויות יוצרים לתמונה שנמצאת באותה התבנית ובאתר כמובן, כיוון שיש הפרת זכויות יוצרים. אציין כי הסרתי את התמונה מיידית. דרך אגב, גודלה של התמונה קטן מאד, וחסר משמעות בעיצוב האתר, פשוט היא היתה חלק מהתבנית. החזרתי לעו"ד שפנה אלי תשובה וקישור ללפחות 40 אתרי אינטרנט שמצהירים ברישוי שלהם, כי התבנית והתמונה חינמיים. אך הוא בשלו. הוא טוען שאם אותם אתרים מציינים שזה חינמי, שאני אפנה אליהם ואתבע אותם. כאשר כל האתרים, גם אותו אתר שטוען לכאורה שזה שלו (גטי אימג'ס) וגם כל שאר האתרים המציעים את התמונה חינם ללא תמורה, כולם כולל כולם מארצות שונות בעולם, וכמובן שאין לי אפשרות לא לתבוע אותם או לבוא איתם במשא ומתן. השאלה שלי, האם סעיף 58 לחוק זכויות יוצרים, על מפר תמים ? איך אני יכול באמת לדעת אם התמונה מוגנת בזכויות יוצרים דווקא ע"י גטי אימג'ס ולא מן הנמנע שעוד אתרים רשאים למכור או לשווק את התמונה ? תודה גיל