משפטי– זאפ
משפטיפורומיםאגודות שיתופיותכשרות החלטת אסיפה בעניין שינוי תקנון

מנהלי הפורום

עו"ד מרדכי שחם

עו"ד מרדכי שחם

עוסק בעריכת-דין מאז נובמבר 1972. תחומי עיסוקו מקיפים מגוון ענפי-משנה בעולם-המשפט, בעיקר בתחום האזרחי והמנהלי, תוך התמחות בנושאי מקרקעין (במיוחד-מקרקעי-הלאום שבאזורי התיישבות חקלאית), תאגידים (במיוחד-חברות ואגודות-שיתופיות, וכן תאגידים סטטוטוריים), חקלאות וענפיה, מושבי-עובדים, וכן בכל תחומי החוזים (הן בניסוח לקראת חוזה, והן בהתמודדות מול קשיים ומחלוקות המתעוררים על רקע חוזים קיימים).

קביעת פגישה
0539367355
חזרה לפורום

כשרות החלטת אסיפה בעניין שינוי תקנון

עוד
עודד אאא

לקיבוצי היסטוריה של מנהל לא תקין שבו החלטות, גם קריטיות פופרות או מובלות בפרוצדורה לא תקינה שגורמת להטעיה והטיה. עכשיו מבקש הועד לשנות את הפרוצדורה הנוגעת לשינוי תקנון, זאת בעזרת הקביעה שבאסיפה נדחית יהיה ניתן לשנות בכל רוב, באסיפה שהתקיימה השבוע בזום (מאוד קשה להבין בצורה כזאת דברים) סירב יו"ר הועד להביא הצעות אלטרנטיביות להצעות הועד וסיכם פרוטוקול המורכב מחצאי אמיתות שמטעות את הציבור. שאלה: מה ניתן לעשות כדי לעכב הצבעה (ברגע שתתקים הצבעה קשה מאוד לערער, גם אם התקימה שלא כדין. האם ניתן לדרוש מועדת הקלפי שלא לשתף פעולה עם הליך לא תקין?

RE:
עו"ד ונוטריון מרדכי שחם
עו"ד ונוטריון מרדכי שחם

שלום רב! ב"תקנות האגודות השיתופיות ( ייסוד )", המסדירות בתקנה 7 את נושא "תיקון תקנות האגודה", נקבע כי תיקון התקנות של האגודה ((=התקנון )) "יהא על-פי החלטה שנתקבלה באסיפה כללית לפי התנאים" המפורטים בהמשך שם; בין אלה – ההחלטה נתקבלה באסיפה הכללית שנתכנסה לראשונה לדיון בהצעת-התיקון ונכחו בה לפחות שני שלישים מכלל חברי האגודה, "או באסיפה כללית נדחית" שנתקבלה ב"מספר נוכחים כלשהו, ובלבד שהאסיפה הכללית הנדחית כונסה לא לפני עשרה ימים ולא יאוחר משלושים יום מיום כינוס האסיפה הכללית הראשונה." תנאים נוספים הנדרשים בנושא לפי הוראות החיקוק, כתנאים מצטברים: "הצביע בעד התיקון רוב של שלושה רבעים מהמצביעים, מלבד אם נקבע בתקנות האגודה רוב גדול יותר"; בהזמנה לאסיפה "הופיע סעיף מפורש בדבר תיקון התקנות, ובהזמנה לאסיפה כללית נדחית – צויין שההחלטה באותה אסיפה יכולה להתקבל במספר חברים נוכחים כלשהו." כבר באלה יש משום מענה לבסיס השאלה הנוכחית. תנאי נוסף שנקבע כאמור: "לפני ההצבעה... חולק לחברי האגודה הסבר בכתב, הכולל את הרקע לתיקון המוצע, הנסיבות שהצריכו את התיקון ומשמעויות התיקון במלוא היקפן." אם לא ימולאו כל התנאים הנדרשים כאמור - לא יאשר הרשם תיקון בתקנות האגודה.