שמואל

חברי ועד מקומי שהינם בני זוג של אחים

האם בני זוג של אחים יכולים לכהן כחברי ועד מקומי? או שהפסלות לכהן היא לבן זוג של אח בלבד?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! "צו המועצות האזוריות ( מועצות מקומיות )", המסדיר גם את ענייני הוועדים המקומיים, קובע בסעיף-משנה 106(ג), כי "לא יכהנו בועד מקומי שני קרובי משפחה או יותר", כאשר המונח "קרוב משפחה" בהוראה זו – "בן זוג, הורה או הורי הורה, בן זוגו, בן או בת או בני זוגם, אח או אחות או בני זוגם." קירבה של "גיס" כלולה בהוראת-הפסילה הנ"ל, אך במובן המדויק, ולא במובן העממי הרחב. אם הקירבה היא בין בני-זוג של אח ואחות ( למשל ), ואין קירבה משפחתית "קרובה" יותר בין שני הראשונים – הרי כל אחד מהם כלפי משנהו הינו בן/בת-זוג של גיס/ה, אך לא גיס/ה.