מירי סער

מיסי ישוב לאגודה שיתופית

קנינו בית בישוב בהתנחלות לא מוסדרת חוקית, שבו אגודה שיתופית. אנחנו משלמים ארנונה ומועצה האיזורית. ועד הישוב-האגודה דורש מיסי ישוב לא סבירים ביחס שמעט אם בכלל שירותי הישוב שהם מספקים. 1) האם לפי החוק אנחנו חייבים לשלם את מיסי הישוב? 2) אם כן, האם נוכל לבקש מהם שקיפות הוצאות והכנסות לתקופה שבה דורשים מאיתנו מיסי ישוב?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! תשומת-הלב מופנית לתשובות מנהל-הפורום לשאלות קודמות סביב המונח העממי "מיסי ישוב" – לרבות שאלות מהתאריכים 31/7/18, 9/5/18, 26/2/18, 4/2/16. מי שנדרש לשלם "מיסי ישוב", זכאי לקבל פירוט מלא לדרישה, לפי כל אחד ממרכיביה, לרבות הבהרת הבסיס הנטען לכל מרכיב של הסכום הנדרש, וכן את שיעורו של כל מרכיב עם דרך חישובו. על-פי המידע שיתברר, ניתן יהיה לבחון אם חלק כלשהו של הנדרש כ"מיסי ישוב" – נעדר בסיס כדין, או חורג בשיעורו מהמגיע כדין. סכום המגיע כדין לאגודה עשוי להיות מבוסס בחוזה, לרבות תקנון-האגודה ( שדינו כחוזה בין האגודה לחבריה ); כמו-כן זכאית אגודה לגבות תשלום סביר בעבור שירותים מקובלים או חיוניים, הניתנים לתושבים, גם אם אינם חברי-האגודה. חבר באגודה חייב גם בדמי-חבר, אשר שיעורם חייב להיות סביר ומבוסס בהחלטות האסיפה הכללית. במקביל לבירור מול האגודה כדורשת-התשלום, מוצע לפנות אל בעלי-העניין הרבים האחרים ביישוב, לשיתוף-פעולה בצעדי הבירור, ולפי הצורך – גם במימון סיוע משפטי של עו"ד.