יאירו

החלטת ועד לקחת חלקות ב

התקבלה החלטת ועד להתקשר בחוזה עם יזם לבניית מתבן ועליו מערכת סולרית על חלקות ב של החברים מבלי לשאול אותם ובלי החלטת אסיפה כללית. הועד טוען שהייעוץ שקיבל לא מחייב אותו החלטת אסיפה כללית כי החלקות של האגודה. זה חוקי?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! .א) גם אם לאגודה ישנן בחלקות ב' זכויות בדרגה עדיפה על זכויות החברים, בעלי-המשקים – אין מדובר בניהול שגרתי של ענייני האגודה, אלא בעניין מיוחד, המצריך החלטה כדין של האסיפה הכללית. בנוסף ובהקשר: גם אם זכויות החכירה בקרקע הן של האגודה – האגודה עצמה איננה של ועד-ההנהלה אלא של כלל חברי-האגודה, אשר זכאים להביע דעה ולהגיע להחלטה באסיפה הכללית; מוסד עליון זה של האגודה ממילא מוסמך לבטל או לשנות החלטות של ועד-ההנהלה. ב) יש להניח, כי הקמת מבנה כאמור בשאלה, מצריכה קרקע רק מחלקות ב' של חברים בודדים; גם במקרה כזה – ראוי כי האגודה תפעל על-פי החלטה של האסיפה הכללית, תוך פיצוי או איזון מתאים מול כל בעל-משק אשר ייפגע מההחלטה ומביצועה. אין לשכוח, כי לפי תקנה 23(ג) של "תקנות האגודות השיתופיות (רשויות האגודה)" על ועד-ההנהלה לפעול גם - "ללא הפליה".