ארז דע

תלונה על בניה בשטח ציבורי

שלום האם כל חבר יכול להגיש תלונה למועצה על בניה בשטח ציבורי על ידי חבר או רק הנהלת הקיבוץ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! השאלה כשלעצמה ניתנת לבירור טלפוני אצל הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה או אצל המחלקה המתאימה במועצה האזורית. לבנייה כמתואר בשאלה מישור תכנוני (עם שאלת התאמת הבנייה להיתר קיים, אם ניתן כזה) וכן מישור קנייני (הנוגע לפגיעה בזכויות במקרקעי הקיבוץ שלא הוקצו למגורים). מי שאמורה לברר את מכלול העניין ולפעול לתיקון כל חריגה שתתגלה, היא בראש וראשונה - הנהלת אגודת-הקיבוץ; אם מדובר במקרה שאירע, מוטב לפנות תחילה אליה.