חיים

צוואה על חלקה במושב שרשומה בסוכנות היהודית וחברות במושב

שלום, להורי יש חלקה במושב והיא רשומה בסוכנות היהודית וחברות במושב, אבל בטבו היא רשומה על קרוב משפחה שממנו קנו הורי את החלקה אבל הנכס לא העובר על שמם כי קיים חוב(די גדול) ועיקול . השאלה היא האם הורי יכולים לעשות צוואה ומה היו ההשלכות בקיום הצוואה ?

מרדכי שחם, עו"ד

שלום רב! החופש של אדם לצוות בחייו על כל שייעשה ברכושו בעתיד ( בין לרכושו כולו ובין לחלקו או לנכסים מסויימים ממנו )- חופש זה אינו נפגע מעיקולים, הגבלות או אף סימני-שאלה לגבי זכויותיו בנכס כלשהו: ככל שקיימות למצווה זכויות בנכס - ואשר ניתן להוכיחן(!) - כך תהיה משמעות מעשית להוראות צוואתו, לאחר אריכות ימיו, כן ירבו. הצעדים החשובים יותר לביצוע כעת:בירור ממצה של מצב הזכויות בנכס ושל הראיות להוכחתוגם בעתיד הרחוק (כולל צעדים עכשוויים לאיסוף ושימור של מסמכים ופרטים לגבי הרכישה שלא הושלמה בטאבו, ואף הוספת מסמכים ותצהירים מאשררים ומחזקים מכל מי שיכול לתרום בנושא כיום ).אם עדיין לא נרשמה "הערת-אזהרה" לגבי עיסקת-הרכישה - יש לפנות לעורך-דין הבקי בענייני מקרקעין, אשר יבחן את המקרה גם בזוויות חשובות נוספות ( לרבות קיום דיווח על העיסקה לאגף מיסוי מקרקעין של "רשות המסים", אשר בלי אישורו לא תירשם העיסקה בטאבו ).