רווית

העברה בין אחים - חלקה במשק

אחותי החליטה לוותר על חלקה במשק. היא מעוניינת להעביר לי את החלק שלה. כיצד היא תוכל לעשות זאת? האם נצטרך לשלם מס?

מרדכי שחם, עו"ד

משק במושב אינו ניתן לחלוקה ( אלא לפיצול מוגדר ומוגבל מתוכו, בתנאים ידועים ). השאלה מצריכה אפוא הבהרה, הן לגבי מצב המשק כולו, ובמיוחד - לגבי מהותו ואופן היווצרותו של ה"חלק" המדובר. בהערת-אגב, שאיננה בגדר תשובה למקרה: גם העברה-ללא-תמורה של נכס מקרקעין בין אחיות, האמורה להיות פטורה ממס-שבח - עדיין יוצרת חובת תשלום שליש מס-רכישה; אם ה"חלק" ניתן להעברה והוא כולל בית-מגורים - צפויות השלכות לגבי שאלת פטור ממס-שבח, כאשר המעבירה תבקש למכור בעתיד דירה אחרת. לפיכך, לגבי העניין כולו - חשוב להתייעץ עם עורך-דין הבקי בענייני מקרקעין: אף שמדובר בתכנית להעברה משפחתית יפה ומכובדת, העניין המשפטי אינו כה פשוט.