אבי

חבר ועד עויין

האם ניתן להגדיר חבר ועד מקומי כעוין? אם כן, מה הפרוצדורה ומה המשמעות של הגדרתו ככזה? תודה

מרדכי שחם, עו"ד

שלום רב! כאשר חבר המכהן בוועד מקומי חורג בהתנהלותו מן המקובל באופן ממשי, יש לבחון אם הדברים מגיעים לכדי הפרת חובה או חובות שעל-פי דין – בחינה המצריכה סיוע מהיועץ המשפטי של הוועד המקומי או של המועצה האזורית. הייעוץ שיינתן ישלב גם את צעדי-הנגד המתאימים. בכל מקרה – יש להיזהר ממתן הגדרות, העלולות להימצא חריפות מדי, מה גם הגדרה הלקוחה מתחום משפטי שאינו נוגע לעניין ( "עד עוין" הוא מי שהוכרז ככזה ע"י בית-המשפט, כאשר עדותו בפניו אינה מתיישבת ממשית עם עדות קודמת מצדו ). לגבי מקרה דומה עקרונית ניתנה תשובה מפורטת למדי בפורום זה, ביום 27/4/14, ותשומת-הלב מוסבת גם אליה.