יהב

מימוש 970 - פרישה מאגודה

שלום רב, האם זה נכון ש 3 חברי אגודה בגליל פרשו מאגודה? בכך בעצם מימשו את בג"צ 970 (תקדים כפר רות ואת תקדים מתיישבי אמנון) השמועה אומרת שההליך הסתיים לאחר שהאגודה התנגדה בדיון אצל בורר מטעם הרשם שפסק שהם רשאים לפרוש כולל נחלתם

מרדכי שחם, עו"ד

שלום רב! נושא "פרישה מאגודה" נדון בהרחבה בפורום זה, גם לאחרונה – בתשובת הח"מ מיום 5/2/15, עם תשובות קודמות הנזכרות בה. מוצע שלא להתרשם מ"תקדימים" של פרישה ע"י אחרים: ראשית – כל מקרה אמור להיבחן בפני עצמו, על נסיבותיו, לרבות השלכותיה של פרישה על יתר בני-המשפחה של הפורש מאגודתו. שנית – ניתן להניח, כי שיקולים שהועלו בתשובות בנושא בפורום זה, לא נשקלו כלל ע"י מי ש"הצליח" לפרוש מהאגודה, בעוד הוא ומשפחתו נותרים להתגורר ביישוב ובצד קהילתו. שלישית – תגובת הציבור מול פורשים, עשויה להיות שונה בכל אגודה יישובית. כל עוד לא נצבר ניסיון חיובי של אחרים ביישוב המדובר – כדאי להיזהר מצעד דראסטי, אשר בסיכום כולל ומעשי עלול להתברר כצעד שגוי. נחלה במושב, המהווה חלק ממשבצת-הקבע המוחכרת לאגודת-המושב בעבור חבריה – לא נראה כי בעלי-הקרקע ( המיוצגים ע"י "רשות מקרקעי ישראל" ) יסכימו להפרדתה מהמסגרת הקיימת, המקובלת. בנסיבות כאלה, אמור הנושא הקרקעי להוות שיקול – ואולי גם שיקול מכריע – כנגד צעד של פרישה מחברות באגודה.