דינה

מבנה ציבורי

בית כנסת היישוב נבנה בתרומה של חבר היישוב, ועל כך התודה. היישוב משלם את חשבון החשמל, בתקציב יש לכך ביטוי. בחברת החשמל המונה מופיע על שמו. החבר החליט באופן שרירותי לבצע את תשלום חשבון החשמל על חשבונו. מעונינת חוות דעת בסוגייה זו שכן, על פניו יש בכך טעם נפגם.

מרדכי שחם, עו"ד

שלום רב! מבנה שהוקם לצרכי-ציבור ביישוב קהילתי, על קרקע המיועדת לצרכי-ציבור – אמור להיות שייך לאגודה ההתיישבותית או לרשות המקומית ( ככלל: "הועד המקומי" ), וכן אמור המבנה להיות מוחזק ומנוהל בדרך ציבורית, ונתון במסגרות הביטוחיות שהוסדרו לגבי היישוב ( לרבות מבחינת אחריות-צד-שלישי כלפי כל באי בית-הכנסת, ולרבות ביטוח המבנה ותכולתו ). יש להניח, כי תעודת-הגמר לגבי בניית בית-הכנסת הוצאה לשמה של האגודה או הרשות, ותעודה כזו עשויה להספיק ל"חברת החשמל" לשם עדכון רישום מונה-החשמל במבנה, ועמו – חשבון-החשמל. לבירור ולתיאום עם "חברת החשמל" יש להתחיל בפנייה טלפונית, ולעתים יהיה די אף בכך, בתוספת שיגור בפקס' או בדואר. הבהרות והשלמות נוספות לגבי המקרה המיוחד שבשאלה כאן, הוחלפו ישירות בשיחה טלפונית בין הח"מ לבין השואלת הנכבדה.