מולה אבנר

אגודות שיתופיות ישיבות וועד האדודה

אני חבר אגודה וברצוני לדעת עם אני יכול להיות צופה בישיוות וועד אגודה שיתופית? .

מרדכי שחם, עו"ד

שלום רב! ועד-הנהלה של אגודה שיתופית עוסק לא מעט בעניינים הנוגעים לפרטיותם של חברים ושל משפחות-חברים, לרבות מצבם הכלכלי, הבריאותי וכיו"ב. כבר מטעם זה, אין צידוק לפתיחת דיוני הוועד לנוכחות של קהל-מאזינים, וזאת מבלי להתייחס עדיין לשאלות של מיקום, נוחות ויעילות. עם זאת, יש מקום לפנות אל הוועד בדרישה לפרסם ברבים ( אף מעל לוח-המודעות ) את פרטיכלי-הדיונים של ישיבותיו, ולפחות את ההחלטות שנתקבלו; בהעדר היענות לדרישה זו – ניתן לפעול לגיוס חברים להעלאת העניין לדיון ולהחלטה באסיפה הכללית, אשר החלטותיה מחייבות את הוועד. יצויין שוב, כי פרסום ברבים מפרטיכלים של ישיבות-הוועד מצריך הסתרה מתאימה של חלקים, החסויים מטעמי צנעת-הפרט, או שגילויים המיידי עלול לפגוע באינטרס של האגודה.