משפטי– זאפ
משפטיפורומיםאגודות שיתופיותהאם אגודה יכולה להנהיג את הישוב במקום הועד המקומי

מנהלי הפורום

עו"ד מרדכי שחם

עו"ד מרדכי שחם

עוסק בעריכת-דין מאז נובמבר 1972. תחומי עיסוקו מקיפים מגוון ענפי-משנה בעולם-המשפט, בעיקר בתחום האזרחי והמנהלי, תוך התמחות בנושאי מקרקעין (במיוחד-מקרקעי-הלאום שבאזורי התיישבות חקלאית), תאגידים (במיוחד-חברות ואגודות-שיתופיות, וכן תאגידים סטטוטוריים), חקלאות וענפיה, מושבי-עובדים, וכן בכל תחומי החוזים (הן בניסוח לקראת חוזה, והן בהתמודדות מול קשיים ומחלוקות המתעוררים על רקע חוזים קיימים).

קביעת פגישה
0539367355
חזרה לפורום

האם אגודה יכולה להנהיג את הישוב במקום הועד המקומי

יעק
יעקב

אני מתגורר בישוב תל ציון הישוב תל ציון שייך למועצה מטה בנימין בישוב תל ציון מתגוררות כ 800 משפחות הישוב מתנהל ע"י האגודה ונקרא מחלקה במועצה של בנימין סמוך לישוב ישנו ישוב בשם כוכב יעקב (שבעצם תל ציון נקראת שכונה בכוכב יעקב למרות שמספר התושבים בתל ציון גדול יותר ) לפני כשנתיים וחצי התקימו בחירות לועד המקומי של שני הישובים כוכב יעקב ותל ציון ,הועד המקומי לא פעיל אין ישיבות בקיצור אין שום דבר אפילו תקציב אינו עובר דרך הועד שאלתי 1. אנו התושבים רוצים לדרוש מהמועצה המקומית מטה בנימין שהועד המקומי הוא זה שינהיג את הישוב (הכוונה שלי 5 חברי הועד השותף אם כוכב יעקב ) ולא האגודה (כיום "מנהלת תל ציון" זה האגודה ) האם יש מקור בחוק לדרישה זו ? 2. הישוב שלנו נקרא מחלקה במועצה למרות שמספר בית אב גדול יותר מזה של כוכב יעקב (שנקרא ישוב בפני עצמו כמו כן שאר הישובים בבנימין ) האם יש מקור חוקי לכך ? .

RE:
מרד
מרדכי שחם, עו"ד

שלום רב! על-פי מידע אינטרנטי זמין ( "ויקיפדיה" ), "תל-ציון" נועדה להיות שכונת-הרחבה של היישוב "כוכב-יעקב". השכונה מתייחדת בבנייה רבת-קומות, ועמה – מספר רב של תושבים, המהווה מעל מחצית אוכלוסיית היישוב. עוד צויין, כי "מאז הקמת השכונה הועלו בקשות להפרדת השכונה מתחום היישוב, והכרזה על השכונה כיישוב במועצה האזורית מטה בנימין." בקשות אלה סורבו, עד כה, "בהעדר החלטת ממשלה להקמת היישוב כיישוב עצמאי...עם זאת, השכונה הוכרה על ידי משרד הפנים כ'אזור בחירה' עצמאי, דבר המעניק לתושבי השכונה ייצוג נפרד במליאה של המועצה האזורית." עיון במפת היישוב וסביבתו מלמד על צרכים מיוחדים, לרבות צרכי ביטחון, עם שיקולים לבירור ולהחלטה ברמה הממשלתית - בהתחשב בצרכים אך בהתאם לאפשרויות. עם זאת, יש להניח כי האינטרסים המשותפים לשכונה וליתר חלקי היישוב עשויים לגבור על האינטרסים הנפרדים, וכי בסיוע המועצה האזורית ומשרד-הפנים – ניתן יהיה להגיע להסדר אשר יעוגן ב"אמנה" מתאימה, לפחות לתקופת-ניסיון, תוך הפקת לקחים מהעבר ומההווה. יתכן כי אין די בצעדים המתחשבים שכבר ננקטו למען השכונה ותושביה, וכי ניתן לגבש פתרון מיוחד למצב המיוחד הקיים.